BiermanHenket

Een online architectonisch hoogstandje voor architectenbureau BiermanHenket

Een website die visueel spreekt. Een online plek waar het werk en de veelzijdigheid van de architecten de ruimte krijgt. 

Ingredients Websites, Grafisch ontwerp, Creatief concept, (Web) Development
Ingredients Websites, Grafisch ontwerp, Creatief concept, (Web) Development
Jaar 2019
web https://www.biermanhenket.nl

Of we rekening hebben gehouden met de architectonische kwaliteiten waarmee een gebouw wordt beoordeeld? Jazeker! De nieuwe website is een plek die net als een mooi gebouw zorgt voor nieuwe contacten. Open, goed bereikbaar en gastvrij. Een stevig fundament zorgt voor de stabiliteit die je van een website met veel visuele uitingen verwacht. 

5479

Mooi werk in beeld

Het bureau ontwierp en ontwerpt veel musea: van de uitbreiding voor het Museum Boijmans Van Beuningen (1988-1991), het Museumkwartier in 's Hertogenbosch (2005-2013), het Anne Frank Huis (2018) tot Museum Van Bommel Van Dam in Venlo (heden).
Om dit mooie werk tot zijn recht te laten komen, hebben we gekozen voor de perfecte synergie tussen beeld en tekst: de projectafbeeldingen tonen we op volledige grootte en de begeleidende teksten zijn – in veel gevallen - ondergeschikt aan het sprekende beeld. 

5482

Oud vs. nieuw

De expertises van het bureau - in restauratie, interieur, integrale techniek, BIM en duurzaamheid - worden specifiek uitgelicht. Ook zijn de projecten op typologie, opgave en locatie te filteren. Architectuur is een vakgebied van proces en dat wil het bureau laten zien van begin tot resultaat. “Er is nu – naast de nieuwe - ook aandacht voor de oude situatie, zodat we beter kunnen illustreren hoeveel we aanpassen aan een gebouw of plek. De ene keer ontwerpen we zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke ontwerp,” licht architect Janneke Bierman toe. “Maar we laten ook zien hoe we een ruimte ingrijpend vernieuwen, zoals in het geval van de Administratiezaal in de Beurs van Berlage. Want hoewel deze zaal nu als vanzelfsprekend wordt ervaren, hebben we dit interieur sterk veranderd met gekleurde wandbespanning en nieuwe gordijnen, ontdaan van systeemplafonds en andere zichtbare installaties. Een enorm verschil.”

5481
5480

Share