Groninger Forum

Meer menselijke interactie, minder digitale handelingen

Het Groninger Forum, een spectaculair en nieuw gebouw in de binnenstad van Groningen, heeft een brede cultureel-maatschappelijke functie. Bij een eigentijds en toekomstgericht cultureel centrum hoort een vernieuwde aanpak op het gebied van marketing en communicatie. Begin 2018 zijn we samen gestart om die nieuwe online koers vorm te geven!

Ingredients Websites, Webshop, (Web) Development, Experiences
Ingredients Websites, Webshop, (Web) Development, Experiences
Jaar 2018
web https://www.groningerforum.nl

Het Groninger Forum brengt films, documentaires, debatten, cursussen, events, festivals, talkshows, presentaties en manifestaties over de wereld van vandaag. Alles waar het Forum voor staat, komt online samen. Het belangrijkste doel is om het brede aanbod op een overzichtelijke, logische en duidelijke manier online te presenteren, zodat bezoekers makkelijk en snel hun weg vinden. Hoe stroomlijn je deze hoeveelheid aan content efficiënt binnen het marketinglandschap van een organisatie?

4195

Slimme koppelingen bieden uitkomst

Wanneer je elke week nieuwe content op je website plaatst, wil je je niet bezighouden met het invullen van informatie die op een andere plaats al voorhanden is. Else de Groot (Communicatie Manager bij Groninger Forum: “Op onze vorige website hadden we minder vrijheid, zaten we als het ware in een strak keurslijf, waardoor we onze content niet goed konden aanbieden. Dat gold niet alleen voor het type pagina’s dat we tot onze beschikking hadden, maar ook voor de indeling van content op die pagina’s. Wat het extra moeilijk maakte was het aanbod dat steeds breder werd, waardoor onze website als het ware steeds krapper werd. Ook was het toevoegen van losse activiteiten, series en events erg bewerkelijk: programma- en ticketinformatie van elke activiteit moest handmatig ingevuld of aangepast worden. Dat was bovendien erg foutgevoelig.” Aan ons de taak om alles wat het Groninger Forum online wil laten zien, slim met elkaar te connecten. Daarvoor moesten we de juiste verbinding maken tussen bepaalde diensten: dat vroeg om een automatiseringsslag die tijd en kostenbesparend werkt. 

Resultaat: tijdswinst is enorm

Het ervaren Cre8ion-team dook in het creatieve lab om een schaalbaar platform te bouwen waar marketing automation centraal staat. De tools die we hebben ingezet voor het Groninger Forum zorgen voor meer menselijk contact met de doelgroep en minder digitale handelingen. Die focus op interactie met de doelgroep is het allerbelangrijkste: de rest laten we over aan softwaresystemen die door slimme connectoren gekoppeld zijn. Else: “we zijn minder dan de helft van de tijd kwijt aan het invoeren van ons wekelijks filmprogramma. Ook het publiceren van gratis activiteiten en series, zoals bibliotheekactiviteiten, gaat nu makkelijker en kost minder tijd, omdat er een koppeling is gerealiseerd tussen ons planningsysteem, ticketsysteem en het CMS. Sindsdien staan er ook vrijwel nooit meer fouten in data, tijden en andere details. Het is bovendien makkelijker om onze homepage te beheren, omdat we geen werk meer hebben aan het maken van korte nieuwsberichtjes: we koppelen nu simpelweg een activiteit of andere pagina en de informatie wordt automatisch erbij geplaatst op de home. Maar nog veel belangrijker: het is ook gewoon weer leuk om onze website te vullen!”

Maximale vrijheid

Hoe ziet dat eruit? Op de website van Groninger Forum staat content centraal. Content is storytelling, maar niet elk verhaal heeft dezelfde opbouw. De medewerkers van het Groninger Forum zijn vrij in het plaatsen van content. Begin je de pagina met een opvallende video of vertelt een inleidende tekst het verhaal beter? Alle medewerkers van het Groninger Forum bepalen zelf welke content ze op welke plaats laten zien. 

4204

Samenwerking

Onze werkwijze? We starten altijd met het verzamelen van inzichten in de markt en de wereld van de klant: dat is ook het fundament voor de online hub van Groninger Forum. Wie is de bezoeker van de website? Wat komt hij daar doen? En hoe verliep zijn klantreis? We brachten deze reis in kaart en inventariseerden welke content nodig was om de online hub optimaal in te richten voor de gebruiker. Voor Groninger Forum zijn wij de partner die enerzijds kennis van digitale technologie en media aanbiedt en anderzijds het juiste gevoel voor communicatie en branding meeneemt: check hier het resultaat!

 

‘‘Het oude CMS was een soort oerwoud van allemaal mapjes en pagina’s vol verschillende soorten contentvelden in een vast stramien. Met ons steeds breder en groter wordende aanbod, hadden we veel meer flexibiliteit, vrijheid, automatisering en bovenal maatwerk nodig. De enige optie was compleet opnieuw beginnen. Welke systemen gebruiken we en hoe knopen we die logisch aan elkaar? Samen met The Cre8ion.Lab pakten we die klus aan, en met succes!’’

Else de Groot (communicatie manager Groninger Forum)

4196
4194
4197
4198
4199
4200
4201
4202

Share