NEA International - Push Sports

Échte connectie met de eindgebruiker van Push Sports

Waar Push Sports al een goede naam onder medici en professionals had, waren ze nog relatief onbekend bij de consument. Wanneer we door hen benaderd worden, zitten ze midden in een transformatiefase naar een nieuwe generatie sportbraces. Zowel qua naam, uitstraling en uitbreiding van de productlijn.

De lat ligt hoog
De ambitie van Push Sports: meer bekendheid bij met name de eindgebruiker, maar ook bij de retailers én de beinvloeders. Push Sports wil meer interactie met de doelgroep, zowel nationaal als internationaal.

Strategische aanpak
Maar hoe bereik je deze doelen? Daarvoor zijn we teruggegaan naar de basis. Het gebruik van sportbraces werd geassocieerd met blessures en even buiten spel staan. Dat moest anders! Tijd voor een nieuwe naam, een nieuwe belofte en een nieuw DNA.

De naam PSB Sportbraces werd vervangen door Push Sports, kort en helder. De campagne richt zich niet op blessures, maar op controle. Zowel fysiek als mentaal. Ongeacht op welk niveau je sport, je wil jezelf blijven uitdagen. Zonder controle is het onmogelijk je eigen grenzen te verleggen.

Push Sport: Control - your - Game.

Uitwerking online, offline en on the road
Om deze boodschap kracht bij te zetten ontwikkelden we een nieuw DNA. Gebaseerd op zelfvertrouwen en kracht. Vervolgens werd dit vertaald naar een gestroomlijnde online en offlinecampagne. En werd er gewerkt aan verpakkingen, fotografie, folders, website, banners, product pitches en een brandmovie.

Om in direct contact te komen met de eindgebruiker werd er in nauw overleg met medisch specialisten een app ontwikkeld. Deze app biedt de sporter meerwaarde onder andere door een gepersonaliseerd herstelprogramma.

Om sales te stimuleren bedachten we samen met NEA International een strategie om het merk bij resellers optimaal onder de aandacht te brengen. Het Push Sport street team ging persoonlijk langs alle resellers om een online game spelen. Zo attendeerden en enthousiasmeerden we winkelpersoneel tot manager om consumenten enthousiast te maken voor Push Sports.

Om de campagne rond te maken werden voor de lancering alle betrokkenen uitgenodigd bij de KNVB in Zeist. Daar werd nog eens extra ingezoomd op het medische aspect en de achtergrond van de ontwikkeling van de braces.

Alles werd met elkaar verbonden in de kenmerkende nieuwe huisstijl, dat zorgde voor een totale herpositionering tot een product dat de sporter juist in zijn kracht laat zien. Een sterk merk dat controle en zekerheid over het spel biedt. Een succesvolle aftrap van een campagne, die internationaal is ingezet en NEA International tot pionier op het gebied van voetbalbraces heeft gepositioneerd.

3687
3681
3779
3680
3684
3688
3690
3693
3683
3689