Pinkpop

Een nieuwe stijl voor het langst bestaande festival van Europa

WEBSITES - GRAFISCH ONTWERP - VIDEO PRODUCTIE - BRANDING - CREATIEF CONCEPT - CONTENT

DE VRAAG

Pinkpop is het langs bestaande festival van Europa. Het festival staat in de geschiedenis boekjes en vele artiesten willen graag op Pinkpop staan. Pinkpop is geen proeftuin, maar is wel met de tijd meegegaan. Dit is alleen niet terug te zien in de huidige visuele identiteit. Hoe tillen we dit naar een nieuw/hoger niveau?

ONZE OPLOSSING

Door een basis te creëren met een sterk concept, gegrond in de rijke geschiedenis van het festival, maar met een modern en internationale uitstraling, hebben we Pinkpop het visuele zetje gegeven dat ze nodig hadden. Een stijl waarmee Pinkpop nog jaren vooruit kan en waar verder op gebouwd kan worden.

HET RESULTAAT

Door het concept visueel tot in de puntjes uit te voeren hebben we ervoor gezorgd dat er een rode draad door het festival loopt. Alles sluit op elkaar aan, van de merchandise tot aan de mainstage. Het is geen circus van verschillende stijlen meer.

"Move the earth, light the sky".

Een aantal dagen in het jaar gebeurt er iets unieks in Landgraaf; Sterren van over de hele wereld dalen (letterlijk en figuurlijk) neer en duizenden mensen springen op de maat van de dreunende muziek om zo de grond van Limburg te laten trillen en verschuiven. Met een knipoog naar de historische gebeurtenissen rondom Pinkpop, zoals de gemeten aardbeving tijdens Rage Against The Machine, en de komeet tijdens Foo Fighters, bouwen we een verhaal op die de grootsheid van het festival en zijn rijke historie eert. Move the earth, light the sky is ook een ode aan de fans die de grond laten trillen, en de artiesten die het festival tot leven brengen.

Met een duidelijk concept in gedachten kregen wij de eer om dit uit te werken in de nieuwe stijl voor Pinkpop 2022. Een stijl met beweging (move the earth) en rijke kleuren (light the sky). Een stijl die het festival tot een nieuw, modern niveau tilt. Een stijl waarmee Pinkpop nog jaren vooruit kan en waar verder op gebouwd kan worden.

5783
5784
5785
5786
5782
5781
5789
5788
5790
5745
5779
5787