VLC&Partners

Een stevig fundament voor de toekomst

Sinds 1769 staat VLC al aan de top van het risicomanagement in Nederland. VLC zorgt er voor dat klanten elke dag zorgeloos kunnen leven én ondernemen. Of dit nu gaat over risico’s, verzuim, pensioen of private insurance. VLC staat voor verkennen, voorkomen, verzekeren. 

Een succesvolle onderneming heb je niet zomaar, dat heeft een stevig fundament nodig. Door gericht advies te bieden met daarbij passende oplossingen, zorgen zij ervoor dat het stevig fundament ook écht stevig is. Zo hoeft de ondernemer, kunstverzamelaar, HR professional of partner van een advocatenkantoor zich geen zorgen te maken over de toekomst, maar zo kunnen zij zich richten op de toekomst.

Van Lanschot Chabot, Mandema en Partners 

In 2017 hebben Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners de krachten gebundeld, waarna zij zich ondergedompeld hebben tot VLC & Partners. Een krachtig nieuw Nederlands merk met 250 jaar ervaring en ambitie.

Een fusie aangaan en op dezelfde (succesvolle) voet verder gaan, dat is maar voor weinig bedrijven weggelegd. Voor VLC&P betekende dit dat zij zich opnieuw moeten positioneren binnen de markt en zo hun marktpositie stevig in handen kunnen pakken. Hiervoor is het aanpakken van de naam en visuele stijl nog niet genoeg. Het merk moest vanaf de fundering opnieuw opgebouwd worden. Twee bedrijven die één worden, hebben dan ook één business strategie, één missie en één visie nodig om naar buiten te dragen.

5522

Rebranding

Een nieuwe strategie betekent nieuwe inzichten, valkuilen, kansen en een nieuwe stip op de horizon. Maar de verandering zit niet alleen van binnen, de verandering zit ook aan de buitenkant. Een nieuw fris gezicht richting de toekomst. Een rebranding op basis van de strategie.

 

 

5526

Merkcampagne

Een nieuw beeldmerk

Het nieuwe beeldmerk bestaat uit de meeste elementaire vormen; vierkant, driehoek en een cirkel. Hiermee visualiseren de verschillende kernwaarde van VLC & Partners. Al deze waarde vormen samen een unieke balans.

  • Vierkant staat voor betrouwbaar, daadkrachtig, pragmatisch en solide
  • Driehoek staat voor nieuwsgierigheid, vooruitstrevend, scherp en doelgericht
  • Cirkel staat voor open, slim, betrokken en creatief. 

Loop voorop. Kijk vooruit.

Blijf innoveren, zorg dat je relevant blijft. Ofwel; Loop voorop. Kijk vooruit. Precies wat VLC & Partners doen, maar ook wat hun klanten doen. Het is een energieke belofte die aanzet tot actie.

 

5529

Concept

Risicomanagement. Het klinkt als iets negatiefs. Maar laten we het naar het positieve draaien. Want risicomanagement kan je ook positief bekijken. Wat als… Wat als is hypothetisch. Precies hetgeen wat risicomanagers doen. Nee, ze hebben geen glazen bol en kunnen de toekomst absoluut niet voorspellen, maar ze kunnen wel inschatten wat de toekomstige risico’s kunnen zijn. Het beheersen van deze risico’s zorgt voor het zien van nieuwe mogelijkheden en kansen.

 

5524
5530
5535

Een nieuwe beeldtaal

Een wereld in een wereld of eigenlijk, een wereld waarover je mag dromen. Zonder je zorgen te maken. VLC & Partners kijken met de klant naar de toekomst. Dus we zetten de klant én zijn of haar droom centraal. Je moet durven vooruit te kijken en voorop te lopen. Alleen dan kan je groeien en jezelf onderscheiden van de concurrentie. 

Digitale uitrol

Het merk werd uitgerold via verschillende communicatiekanalen. VLC & Partners moet ook digitaal een heel sterk merk worden. De vertaling van de nieuwe strategie en nieuwe uitstraling zal verspreid worden over vele kanalen: van website tot social media tot motion. 

Samen met de lancering van het nieuwe merk, moest de website ook onder handen genomen worden. Een website, die naadloos past bij de strategie en de stijl van VLC & Partners. The Cre8ion.Lab kreeg het vertrouwen om de website van wireframing, design tot aan development succesvol op te bouwen en af te ronden.

5536
5537
5541
5539
5538