De mobiele website een nieuw verkoopkanaal

De mobiele website een nieuw verkoopkanaal

Steeds meer Nederlanders beschikken over smartphones en hebben dus overal toegang tot het internet. Theaters, concertzalen en filmhuizen staan nu voor de keuze hoe zij programma-informatie en tickets via dit medium beschikbaar maken. The Cre8ion.Lab biedt speciaal voor deze branche een gestandaardiseerde mobiele website (ook wel webapp genoemd).

Wat is een mobiele website?
Een mobiele website of webapp is eigenlijk hetzelfde als een normale website. Het enige verschil is dat de mobiele variant is geoptimaliseerd voor het gebruik op kleine schermen. In andere woorden: de mobiele website past zich aan. Een gewone website wordt ook getoond op een smartphone of tablet, maar dit is niet altijd top of the bill. Zo kan het menu bijvoorbeeld onleesbaar zijn, omdat de knoppen erg klein worden. Een mobiele website is makkelijk met de vingers te bedienen en is bovendien snel waardoor het gebruikersgemak optimaal is.

Waarom een mobiele website?
Wanneer kies je nou voor een mobiele website of webapp in plaats van een ‘echte’ app? Om die vraag te beantwoorden, eerst even uitleggen wat een app is. Een app is een stukje software dat je moet downloaden op je smartphone of tablet. Het nadeel is dat er veel verschillende mobiele platformen zijn zoals Apple iOS, Google Android, Microsoft Windows Phone, Nokia Symbian en RIM Blackberry OS. Het is dus niet makkelijk te bepalen voor welk platform je de app gaat ontwikkelen, dit hangt namelijk af van waar je doelgroep zich bevindt. Een mobiele website daarentegen werkt op alle platforms. De gebruiker kan dus overal het programma-aanbod en andere informatie bekijken.

Lage kosten
The Cre8ion.Lab heeft een gestandaardiseerde mobiele website ingericht. Dit wil zeggen dat de functionaliteiten voor iedereen hetzelfde zijn, waardoor de kosten laag blijven. Een klein nadeel is dat er daardoor weinig mogelijk is wat betreft de vormgeving. Daar tegenover staat dat in combinatie met een ticketaanbieder het mogelijk is naast het programma ook kaartjes aan te bieden. Tickets kunnen dan snel via de telefoon besteld worden. De gebruiker ontvangt deze in de vorm van een pdf en qr-code zodat de tickets bij de locatie gescand kunnen worden. Supermobiel dus.

Voordelen:
-Sneller voor gebruiker
-Gebaseerd op 1 engine dus stabiel
-Lage instapkosten
-Duurzaam (er hoeft niks uitgeprint te worden, mits scanners capabel zijn)

Neem voor meer informatie contact op met Bas van Hout via bas@cre8ion.com of telefoonnummer 073 543 27 89.