De speelse brutaliteit van Kindergarten

De speelse brutaliteit van Kindergarten

Aan het begin van dit jaar werden we benaderd door een paar jongens die het tijd vonden voor een goed feestje in het stadspark van Tilburg. Een eendaags dancefestival met een vette, internationale line-up. Het moest Kindergarten gaan heten. Ons werd gevraagd om het festival van een gepaste uitstraling te voorzien.

Aangezien wij ons 99 procent van de tijd ook nog steeds kind voelen pakten we deze uitdaging graag aan. Voor Kindergarten – dat Duits is voor speeltuin – legden we een concept neer gebaseerd op de slogan ‘never grow up’. Het festival moest een voel-je-weer-kind-uitstraling hebben. Een combinatie van ‘het kind in jezelf’ en technomuziek. Rebels, stoer en speels. Kindergarten is namelijk de kwajongen onder de dancefestivals. Onpretentieus, brutaal, ondernemend en fris van geest. Wat ons betreft is dat gelukt.

Inmiddels is Kindergarten een feit. Op zaterdag 12 mei vindt de eerste editie plaats in het Stadspark aan de Oude Dijk in Tilburg. Die locatie herbergt straks zo'n 5000 liefhebbers van techno en electro. Grootheden als Gabriel Ananda, Kaiserdisco en The Subs geven acte de presence.