Inburgering vs Globalisatie

Inburgering vs Globalisatie

 Europa wordt één! Wereldwijd wordt op tal van vlakken samengewerkt. Binnen een paar uur zitten we in andere continenten en we maken ons alsnog zorgen dat we onze buurvrouw niet begrijpen. Natuurlijk is het vervelend als je niet met elkaar kunt communiceren. Natuurlijk fronzen we met onze wenkbrauwen als mensen een decennium in ons kikkerlandje wonen en we nog steeds niks van elkaar weten. Dan kun je natuurlijk wel met je vingertje gaan wijzen. Maar begrijpen we elkaar wel zo goed dan?

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. De rijdende rechter draait overuren omdat er onduidelijkheid is over de erfgrenzen. Banken maken het zichzelf zo ingewikkeld dat ze er zelf niet eens meer iets van (willen) snappen.

Als we dit alles bij elkaar optellen is het misschien niet eens de taal ofwel de cultuur die het communiceren lastig maakt. Wellicht is het gewoon het gebrek aan een drive? En wat moet die drive dan zijn? Liefde, curiositeit, geld, schoonheid, kansen, passie of zekerheid? Ondanks dit alles reikt onze "Gespreksstof" tot in de paradijselijke uithoeken van deze wereld.

This is to our lovely friends of Hooters Guatemala, Good luck with your integration exam!