Interview met Gigant over Gigant.nl

Interview met Gigant over Gigant.nl

Het was tijd voor een nieuwe huisstijl, vond Poppodium & Filmtheater Gigant in Apeldoorn. Daarbij hoort ook een nieuwe website, was de daarop volgende gedachte. Hemelsbreed ligt Gigant zo’n 100 kilometer verwijderd van The Cre8ion.Lab. Dat is niet zo ver weg, maar toch de vraag: hoe kwam Gigant bij ons terecht?

We vroegen het Inge Weterings, marketing medewerker van Gigant. En wat bleek? Onze partner Cramgo had ons getipt. “Cramgo biedt het pakket Active Tickets waarmee er tal van mogelijkheden zijn op het gebied van online ticketing. Wij werken al een tijd lang met ze samen en zij wezen ons op jullie”, vertelt Weterings. “Na een gesprek en flink rondkijken naar jullie werk, waren wij ervan overtuigd dat jullie de partij waren die ons een prachtig werkende website konden leveren. Dit ook omdat jullie veel ervaring hebben binnen de culturele sector en goed meedenken met onze wensen en de mogelijkheden die hierbij horen.”

Nieuwe huisstijl
Naast de koppeling met Active Tickets zorgde The Cre8ion.Lab voor de technische ontwikkeling van www.gigant.nl. Ook op de iPad draait de website. De credits voor het ontwerp van de site gaan naar Eloi Koster en Guido de Vries. “Koster en De Vries, goede bekenden van Gigant, opperden om het oude logo nieuw leven in te blazen. Zij kregen de vrije hand, wat gaandeweg resulteerde in de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl, waaronder ook de website”, vertelt Weterings.

Gewenste gezicht
Weterings zegt dat ze erg tevreden is met het eindresultaat. “Het is fantastisch om te zien hoe je gewenste ontwerp technisch ook geweldig kan werken. Het is een grote overgang geweest van de vorige naar de huidige website. De nieuwe site is compleet anders ingedeeld, uitgebreider en gedeeltelijk intuïtiever. Wij denken dat dit een website is waar we heel veel jaren mee vooruit kunnen. Sowieso geeft hij ons het gewenste gezicht in de digitale wereld.”

Bekijk de website op www.gigant.nl.