KONKAV audiovisueel netwerk Brabant

KONKAV audiovisueel netwerk Brabant

Als je een filmpje wilt laten maken, wordt er al snel gedacht dat je daarvoor in Amsterdam moet zijn. We hebben hier in Brabant echter talenten en goede bureau's genoeg. ‘KONKAV: audiovisueel netwerk Brabant’ probeert nu de Brabantse av-sector in beeld te brengen en aan opdrachten te helpen.

The Cre8ion.Lab is samen met de provincie Noord Brabant, BKKC, AVEC-Brabant en Playgrounds Festival al 2,5 jaar bezig om dit project van de grond te krijgen. Dat heeft dus lang geduurd, maar sinds 1 december is de site online.

Het doel van KONKAV is om potentiële opdrachtgevers te laten zien dat kwaliteit in deze sector ook in de buurt zit. Het blijkt dat hoe dichter je bij de kunst komt, hoe moeilijker de communicatie gaat. Bedrijven weten vaak niet waar ze moeten zijn voor een camera-, geluidsman of iemand die de ondertiteling verzorgt. KONKAV moet voor meer duidelijkheid zorgen.

KONKAV biedt een platform waar mensen zich kunnen profileren, maar geeft ook in magazinevorm inzicht in wat er allemaal speelt in de AV-wereld. De site beschikt over een redactie wat resulteert in kwalitatieve content. Deze redactie geeft bijvoorbeeld een overzicht van de beste films van de week en zorgt voor blogs.

Daarnaast beschikt de site over een sterke zoekmachine, waarmee bijvoorbeeld gezocht kan worden op specialismen. De zoekmachine is voorzien van een speciaal algoritme: in principe kan iedereen zich aanmelden, maar de mensen met het meeste kwaliteit komen door het systeem bovendrijven. Heb je weinig goede ratings, dan sta je niet bovenaan in de zoekresultaten. Communiceer je actief en laat je zien waar je mee bezig bent, dan wordt dat gewaardeerd en ben je beter vindbaar.

KONKAV is dus meer dan alleen maar een portfoliosite. KONKAV is vooral gericht op het stimuleren van samenwerking. Hier zijn we als The Cre8ion.Lab best trots op.

Bekijk de website op www.konkav.nl.