#Londencalling

#Londencalling

Inspiratie opdoen, teambuilding en succesverhalen. Een weekendje Londen met een vol programma! Let’s go!

Londens bruisende wijk Shoreditch, bekend om de streetart, kunstzinnigheid en pop-up stores is het ideale decor voor ons hotel. Vanuit daar lopen we door de verlate vrijdagmiddagborrel naar bikercafé The Bike Shed. Hier ontmoeten we Tim Linssen, één van de oprichters van Quiqup, het bedrijf waar we zaterdag een rondleiding en presentatie krijgen.

3640

Quiqup

De zaterdag wordt een drukke dag. Tim en zijn collega’s ontvangen ons op het Quiqup kantoor in Noord-West Londen om meer over deze succesvolle start-up te vertellen.

Gestart door 5 oprichters, gebaseerd op het idee dat je op elk moment, alles moet kunnen laten bezorgen. Of dit nu eten is, je gestoomde pak of het horloge wat je hebt laten maken. Direct wanneer jij dat wilt, op dat moment. Snelle levering, omdat het bij jou uit de buurt komt. Sinds september 2014 gegroeid naar een bedrijf van 150 man in maar liefst 4 wereldsteden; Londen, Amsterdam, Dubai en Manchester.

Hoe hebben ze dit gedaan, waar zit hun kracht en hoe gaan zij om met de veranderende markt? Tim gaat in op hun businessmodel en het feit dat ze snel ingezien hebben dat de B2C markt weliswaar interessant is, maar onvoldoende groeimogelijkheden biedt. Daarom bieden ze de B2B markt de mogelijkheid zich aan te sluiten bij Quiqup. Zo kunnen ze inmiddels Burgerking en Tesco tot hun klanten rekenen. Als gebruiker winkel jij gewoon binnen hun eigen omgeving, jouw order gaat vervolgens via Quiqup naar een bezorger die jouw boodschappen doet of jouw whopper ophaalt en thuisbrengt. De zgn. “quiqees” (bezorgers) melden zichzelf aan als ze beschikbaar zijn en de tool van Quiqup bepaalt wie er het dichtste in de buurt is.

Proef op de som; we bestellen onze lunch bij een restaurant in de buurt via de app en een half uurtje later worden er 20 sandwiches en smoothies in een Quiqup box bezorgd!

Hoe ga je als bedrijf om met zo’n enorme groei in zo’n korte tijd? Strateeg Sahil Sachdev vertelt dat Quiqup dit doet door te werken in teams, elk met hun eigen focus en eigen stukje wat ze optimaliseren. Daardoor kun je snel ontwikkelen zonder dat het het hele bedrijf door moet. Korte sprints en experimenteren en bijsturen zorgen ervoor dat Quiqup inmiddels meer dan 40.000 gebruikers heeft.

Sterk verhaal

Vervolgens terug naar Shoreditch voor een waanzinnig lekker diner bij het trendy Tramshed. Ooit een koe op sterk water gezien? Bij deze weet je waar je die kunt vinden!

3642

En... door!

Zondag start met een full English breakfast en daarna de metro in, richting South Bank. Lopend langs de Thames komen we uit bij het Tate Modern Museum. Deze oude elektriciteitscentrale doet sinds 2000 dienst als museum voor Moderne kunst en biedt onderdak aan vele wisselende exposities. Leuk stukje inspiratie voor onze designers! Het rooftop terrace biedt vervolgens een adembenemend uitzicht over Londen.

We sluiten af met wat struinen door Brick Lane met de graffity walls. Dan zit het er weer op….London, you’ve been great!

3641
3638