Melvin de internethit!

Melvin de internethit!

Hij bonkt. Hij kraakt. Hij piept en hij blaast. Dat Melvin the Magical Mixed Media Machine luidruchtig en lawaaiig is wisten we al, maar hij laat nu ook op internet van zich horen. En hoe! Melvin the Magical Mixed Media Machine – Melvin voor vrienden – is een ware internethit. Dankzij aandacht van Geenstijl, CBSnews, Vimeo, ED.nl en Flabber kunnen we spreken van een geslaagd project waar we trots op zijn.

Melvin = sociaal
Voor de mensen die hem nog niet kennen: Melvin is de eerste modulaire en social Rube Goldberg Machine ter wereld. The Cre8ion.Lab realiseerde Melvin in samenwerking en naar idee van het ontwerpduo HEYHEYHEY. Ja, al die jaren stoeien met technisch lego blijken niet voor niks geweest. We hebben niet alleen een aantal modules bedacht, maar ze ook daadwerkelijk in elkaar geknutseld. Bovendien is Melvin dankzij The Cre8ion.Lab ook ‘sociaal’. Zo kan hij zelf twitteren, facebooken en foto’s en films maken en posten op zijn website.

Melvin = a moviestar
Tijdens Dutch Design Week 2010 schitterde Melvin bij kunstruimte MU in Eindhoven voor zo'n 14.000 bezoekers met het voltooien van 23 runs. Begin 2011 hebben we Melvin verbeterd en opnieuw opgebouwd in de voormalige De Ploeg Stoffen fabriek in Bergeijk. Tijdens de seizoensopening van De Ploeg Stoffen liet hij zich nog een keer zien aan het grote publiek en speelde hij de hoofdrol in zijn eigen film. Het resultaat van onze inspanningen is nu online te bewonderen op de geheel vernieuwde website waarop ook alle info en geschiedenis rondom het project te vinden is.

Heb je Melvin nog niet in actie gezien? Bekijk hem dan hieronder of op www.melvinthemachine.com.

The Team

Concept & art direction: HEYHEYHEY

Designteam De Ploeg: HEYHEYHEY, Frank Winnubst, Bas van Hout, Loek Jurres, Bart Bekker, Jeroen Hezemans, Wouter Corvers, Bram de Vries, Dick Lafeber

Directed & produced by: HEYHEYHEY
Supported by: MU, The Cre8ion.Lab, De Ploeg, Municipality of Eindhoven.

Steadicam operator: Joost van Poppel
Focuspuller: Adriaan van de Polder
Boom operator: Andre Philips
Sound mixed by: Bram Meindersma
Editing by: Sander van der Aa
Music: Woody & Paul