Nieuw Tarantino-album Gare du Nord

Nieuw Tarantino-album Gare du Nord

Op 1 juni kwam het album ‘Rendezvous 8:02’ van de Nederlandse jazzband Gare du Nord uit op Blue Note Records. Wij mochten voor deze plaat het artwork verzorgen. Niet niks, want dit is het eerste album van een Nederlandse jazzartiest dat wereldwijd op vinyl wordt uitgebracht.

Voor inspiratie doken we in onze collectie jazzalbums. Uit de platenkast visten we elpees van John Coltrane, Cannonball Adderley en Miles Davis. Fijn om naar te luisteren, maar ook te gek om naar te kijken. De muziek en platenhoezen zorgden voor de nodige bezieling en begeestering met een prachtige cover als resultaat. Overigens zijn in de filmstrips de gezichten van Gare du Nord-producers Ferdi Lancee en Barend Fransen te zien.

Tarantino-plaat
Het nieuwe Gare du Nord-album bevat elf tracks waarvan er twee bestemd zijn voor de soundtrack-pitch voor de nieuwe film van Quentin Tarantino, ‘Django Unchained’. De film zal in december 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Naast een nieuwe song (‘Tarantino’s Tango’) is voor de film een nieuwe versie opgenomen van ‘Pablo’s Blues’, waarin blueszanger Robert Johnson excelleert. Gare du Nord brak met die song in 2001 internationaal door.

Het album is verkrijgbaar als cd, download en een limited edition heavy weight vinyl.