Nieuwe online look voor De Balie

Nieuwe online look voor De Balie

Vorige maand meldden we dat we druk bezig waren met de online restyling van De Balie. Wekenlang hebben we hard geknutseld aan zowel de grafische als technische présence van dit zeer vrijzinnige en karakteristieke theater. In hartje Amsterdam, bij het Leidseplein, richt De Balie zich met volle overgave op politiek, kunst, debat, maatschappij, media en cinema. Nu kunnen ze de hele wereld de nieuwe look en website tonen die daarbij past.

Diepgang
Voor De Balie hebben we een site met een responsive design gemaakt, waarbij over elk detail is nagedacht. We hebben met het responsive design gezorgd voor optimaal gebruikersgemak zodat De Balie zichtbaar is op alle soorten schermen, van computer en laptop tot iPad en smartphone. We durven gerust te zeggen dat deze website diepgang heeft, net als De Balie zelf. Omdat De Balie wil onderstrepen wat er van belang is in de wereld staat er een streep in het logo. Deze lijn is doorgevoerd in de rest van de site.

Rijke historie
De Balie is een platform met een rijke historie. Felix Rottenberg was in 1982 een der oprichters van debatcentrum De Balie. Samen met Paul Hermanides leidde Rottenberg de organisatie en was halverwege de jaren 80 opdrachtgever voor de verbouwing van gerechtsgebouw naar theatercomplex. De Balie werkt nu voor diverse programma’s. Zo zijn de programma’s uit de series Mind the Gap en And Justice for All opgezet met Oxfam Novib, en vindt er al jaren het maandelijkse Volkskrant, KNAW en NEMO Kenniscafé plaats. Tevens neemt De Balie deel aan het samenwerkingsverband Cineville, en werkt zij geregeld samen met SLAA, Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. We zijn dan ook erg trots dat we de restyling voor onze rekening mochten nemen.