Stimmit rekent op The Cre8ion.lab

Stimmit rekent op The Cre8ion.lab

Beter leren rekenen. Dat is het uitganspunt van de rekencommunity Stimmit. Het initiatief van IT-Workz, ROC West-Brabant en het actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT maakt rekenen ongedwongen en leuk. Dit gebeurt aan de hand van praktische voorbeelden, filmpjes, vragen en uitdagingen. The Cre8ion.Lab verzorgde het design en concept voor Stimmit.nl.

Steven werkt 7 uur per dag. Totaal heeft hij 200 uur nodig. Hoeveel dagen duurt de klus?

Overdag is het 4 graden, 's nachts worden het 7 graden kouder. Hoeveel is de temperatuur de volgende dag?

Dit zijn een paar voorbeelden van opdrachten die je vindt op Stimmit. Bij veel van de vraagstellingen is een video geplaatst die duidelijke uitleg biedt. De bedoeling van Stimmit is eenvoudig: leerlingen en leraren beter leren rekenen, op een leuke manier.

De community is voor iedereen toegankelijk, maar is vooral gemaakt voor leerlingen en docenten uit het MBO en VMBO. Je maakt een account aan, of je logt in met je Facebook-account, en je kan direct beginnen met optellen, aftrekken en staartdelen. Je kan meedoen aan de challenges en zelf rekenvoorbeelden plaatsen. Je kan op deze manieren punten verdienen en eindigen op de Wall of Fame.

Bekijk hier de rekencommunity Stimmit.