TalentTool ontwikkelt ieders talent

TalentTool ontwikkelt ieders talent

Met trots presenteren wij de TalentTool: een webapplicatie ontworpen voor de individuele ontwikkeling van voetbaltalenten. The Cre8ion.Lab ontwierp de TalentTool in opdracht van TalentTree, een team van professionals dat op een innovatieve manier kijkt naar sport. De voetbalclub Sparta heeft inmiddels als eerste de TalentTool in gebruik genomen.

De initiatiefnemer en inspirator achter TalentTree is Wiljan Vloet, technisch directeur van voetbalclub Sparta Rotterdam. Gedurende zijn carrière heeft hij een geheel eigen visie gevormd op talentontwikkeling. Deze visie is de basis voor de TalentTool. Samen met een team van professionals is deze webapplicatie ontworpen voor de individuele ontwikkeling van voetbaltalenten. Het is een hulpmiddel voor sportorganisaties, maar zal in de toekomst ook beschikbaar zijn voor zorg- en onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

Hoe werkt de TalentTool?
Door het invoeren van persoonlijke informatie en gegevens uit testen op gebieden als techniek, tactiek en fysiek ontstaat een vaardigheidsprofiel van een speler. Er wordt vervolgens analytisch gekeken naar het sociale, persoonlijke en mentale gedrag zodat blijkt om wat voor type talent het gaat. Aan de hand van overzichtelijke cijfermatige schema’s krijgen speler, trainer/coach en club een objectief beeld over de vaardigheden én het karakter. Er ontstaat een beeld over wie het talent is en wat hem motiveert. Vervolgens helpt de TalentTool bij het optimaal ontwikkelen van het talent naar het beoogde niveau.

Inloggen en aan de slag
De TalentTool is een interactief programma en kan dus overal waar toegang tot het internet is gebruikt worden. Spelers, trainers/coaches en clubmanagement hebben altijd toegang tot het systeem en kunnen nauwgezet alle ontwikkelingen volgen. Met behulp van oefenstof van de trainer en de bibliotheek kan de speler zich, waar nodig, technisch en persoonlijk verbeteren. De TalentTool reikt hiervoor verschillende hulpmiddelen aan zoals: trainingsoefeningen, geschreven lesmateriaal en videobeelden. Er ontstaat op deze manier een verbeterplan. De speler is vervolgens zélf verantwoordelijk voor zijn ontwikkeling.

Sparta Rotterdam
De jeugdopleiding van Sparta Rotterdam is inmiddels begonnen met de inzet van TalentTool Pro. Hoofd Jeugdopleiding Lennard van Ruiven en zijn stafleden hebben uitvoerig kennis kunnen maken met de werkwijze van de TalentTool. “Het enthousiasme is groot”, aldus TalentTree.