Brabant Cultuur

Brabant Cultuur

Brabantse kunst en cultuur in de schijnwerper

Samen met bkkc, Brabant C, Cubiss, Kunstbalie en provincie Noord-Brabant zetten we ons in om de zichtbaarheid van kunst en cultuur bij het Brabantse publiek te vergroten. Dit doen we met een provinciale campagne Brabant Cultuur, waarin we de komende jaren verschillende thema’s zullen gaan uitlichten. 

Talentontwikkeling
Het eerste thema is talentontwikkeling. Met onder andere een publieksprijs maakt ook het publiek kennis met talentvolle makers die Brabant rijk is. De dertig genomineerden zijn geselecteerd uit 170 namen die door de kunst- en cultuursector zijn voorgedragen. Aan de Brabants kunst- en cultuursector is gevraagd op welke talentvolle Brabantse makers en creatief ondernemers uit de kunst- en cultuursector zij het meest trots zijn. De talenten hebben een uitzonderlijke (inter)nationale prestatie geleverd, zijn afkomstig uit Brabant, of wonen en/of werken in Brabant en hebben de potentie en ambitie om een groot publiek te bereiken. In totaal zijn 170 (unieke) namen aangeleverd, waaruit de dertig talenten zijn genomineerd.

Over de publieksprijs
Vanaf vandaag kan het Brabantse publiek op de 30 genomineerden stemmen via www.brabantcultuur.nl. Iedereen mag drie favoriete talenten kiezen. De talenten stellen zichzelf voor op een eigen profielpagina op de website. De drie winnaars worden uiteindelijk het gezicht van een grote Brabant-brede publiekscampagne en winnen een geldbedrag van €2.500,-. Het publiek bepaalt wie, door te stemmen op hun favoriet(en). Begin maart worden de winnaars bekendgemaakt. Dan start ook meteen de Brabant-brede campagne met de winnaars in de hoofdrol.

Onze rol?
Wij verzorgen de strategie, het concept en de creatie. En ondersteunen we bij de uitrol daarvan conform een zorgvuldig samengestelde middelenmix. En dat blijven we doen. Want de komende tijd zullen nieuwe thema’s aan bod komen en blijven we nieuwe concepten ontwikkelen. 

3757
3758
3759