Wish Outdoor

Wish Outdoor

Not all treasure is silver and gold, mate.

Ahrr. Jazeker. Wij hebben de website van Wish Outdoor onder de loep genomen en compleet omgegooid. Tijd voor verandering of zoals Jack Sparrow zal zeggen: “Not all treasure is silver and gold, mate.” Wij gaan voor een juweeltje van een website. Of misschien is het wel een ‘app’? Of… misschien een combinatie van beide? Wij leggen het uit.

 

Data Driver Design
DDD, exact. De termen spreken voor zich. Wat het precies is, leggen we later nog een keer uit in een blog. Maar voor Wish Outdoor hebben we hier gebruik van gemaakt. Door het gebruik van Google Analytics konden we snel zien waar onze focus op zou komen te liggen.

In de 12 maanden van een festivalperiode (early bird tot aan after movie), bezocht 81% van de bezoekers de website op een mobiel apparaat. Door die data wisten we ook dat we gebruik konden maken van mobiele functies, bijvoorbeeld swipen. En wij zijn uiteraard ook niet gek, we hebben natuurlijk gekeken naar de big-shots in mobielland. Facebook en Spotify zijn hier bij uitstek ideale voorbeelden. Zij hebben eindeloos uitgezocht hoe ze de gebruiker het beste konden bedienen. Wij hebben het beste van beide werelden gecombineerd.

3545
3538
3539

Wat hebben we gedaan?

Het belangrijkste dat we hebben toegepast is de navigatie, tabbladen. Zoals je gewend bij Instagram zit de navigatie onderaan je scherm. Hier kun je het makkelijkste bij met je vingers. Zelfs met een biertje in je hand. De programmering op de homepage is swipebaar, ticket knop staat altijd prominent in beeld, overal kun je gemakkelijk bij.

 

3540

Fases

Een festivalseizoen bestaat uit een aantal fases, early bird verkoop, start ticket verkoop, bekendmaking namen, bijna uitverkocht, het event zelf én de after movie. Door Google Analytics kunnen we precies zien welke pagina’s het meest bezocht worden tijdens een bepaalde fase. Bij de early bird verkoop is er niet veel bekend dus kun je alleen wat basis informatie laten zien. Maar tijdens het festival wil je misschien de programmering meer naar voren halen, FAQ of de timetable. 

3541
3542
3543
3532