Vivo by Villeroy & Boch

Kristalheldere-merkactivatie-en-reseller-motivatie

Een goed glas wijn, daar lopen we in Nederland wel warm voor. En voor een goed wijnglas? Ook! Een kijkje achter de schermen van het Vivo-loyaliteitsprogramma van Villeroy & Boch en Albert Heijn. The Cre8ion.Lab schept de randvoorwaarden voor succes met een merkactivatie rond de nieuwe lijn wijnglazen en reseller motivatie bij Albert Heijn.

Sparen voor Vivo

Villeroy & Boch Group is een wereldmerk in keramiek en glaswerk, dat met Vivo een nieuwe lijn wijnglazen heeft ontwikkeld. Om Vivo in Nederland te lanceren, is eind 2014 een grootschalig spaarprogramma met Albert Heijn opgezet. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangen klanten 1 kristalzegel, zo sparen zij een mooie collectie wijnglazen bij elkaar.

Support voor merk en mensen

De strategische samenwerking vraagt effort van beide partners. Villeroy & Boch moet het nieuwe merk Vivo in de markt ondersteunen en zorgen voor naamsbekendheid en merkbeleving. Albert Heijn moet zijn medewerkers motiveren om op de winkelvloer de spaaractie voluit te ondersteunen. Brand Loyalty en The Cre8ion.Lab ontwikkelen hiervoor een strategie die is opgebouwd rond een ambassadeur.

De grote ambassadeur: Harold Hamersma

Voor Vivo geldt: er is geen betere ambassadeur dan een connaisseur. Een bekende wijnkenner zorgt voor exposure en bereik, geeft mogelijkheden voor het creëren van content en verleent Vivo meteen de nodige autoriteit. We kiezen Harold Hamersma om het nieuwe merk Vivo een gezicht te geven. Hamersma is onafhankelijk wijnjournalist en schrijver, bekend van NRC Handelsblad, Het Parool, talloze wijnboeken en tv-optredens en de Grote Hamersma; de meest complete wijngids waarin onder meer alle supermarktwijnen worden beoordeeld. Kortom, een onafhankelijke wijnkenner én een bekende naam in de supermarkt.

Levendig online platform

De basis voor de merkactivatie met Harold Hamersma is Wijnmetvivo.nl, een platform waar Vivo online te beleven is. De website bevat interessante en relevante content voor wijnliefhebbers: verhalen van Hamersma over wijn, foto’s en video’s, recensies en meer wijngerelateerde content. Vanzelfsprekend is de complete Vivo-collectie online te bekijken en te bestellen via de officiële webshop van Villeroy & Boch Group.

Traffic en optimalisatie

Traffic naar Wijnmetvivo.nl genereren we met een Adwords campagne, affiliate bannercampagne en pre-roll advertising op Youtube, Uitzending gemist, RTL XL etc. Gedurende de campagne monitoren we alle online traffic, maken we bezoekersaantallen en -gedrag inzichtelijk via online rapportages. We sturen wijnmetvivo.nl continu bij met aanpassingen, updates en nieuwe content van Harold Hamersma.

Reseller motivatie

Hoe maak je caissières en storemanagers enthousiast voor de Vivo-spaaractie? Vergeet handboeken en guidelines, we ontwikkelen twee films die zorgen voor een glimlach én op luchtige manier alle ins en outs overbrengen. Het kristal begint er spontaan van de rinkelen.

1918
1919
1924
2045
2047
1921
2051
2050
2052