Cut the crap

Cut the crap

Volgende maand november vindt in Tilburg een nieuwe editie plaats van Playgrounds Digital Arts Festival. Dat betekent filmvertoningen en presentaties van de vetste motion design van dit moment. We zijn als partner al sinds de oorsprong bij Playgrounds Festival betrokken en dragen ook dit jaar weer zorg voor de vormgeving en communicatie.

Het thema van deze editie is ‘Cut the crap’. Met dit in het achterhoofd zijn onze grafische artistiekelingen aan de slag gegaan. Door de computer links te laten liggen en het 3D-modeling letterlijk te nemen ontstond er een mooi experiment in ons lab. Geheel in het teken van het onderwerp verzamelden de creatieve ontwerpers allerlei gevonden voorwerpen en beeldhouwden hiermee als ware Leonardo da Vincis een prachtig character. Deze werd vervolgens zwart gespoten en gefotografeerd door Gijs Kooijmans. Het resultaat is het gezicht van Playgrounds 2012.

Playgrounds en The Cre8ion.Lab
The Cre8ion.Lab verzorgt voor Playgrounds niet alleen het artwork, maar ook de website, pr en vormgeving. We zijn betrokken bij het gehele project. Dat gaat van het ontwerpen van de website, programmaboekje en de posters tot het versturen van persberichten en benaderen van verschillende media ter promotie. Soms staan we tijdens Playgrounds zelfs aan de kassa of halen we bloemen voor de award-winnaars. Samen met directeur Leon van Rooij proberen we ieder jaar weer een festival neer te zetten dat de bezoekers lang zullen heugen.

Special effect-toppers naar Nederland
Dit jaar is de organisatie erin geslaagd om enkele grote namen naar Nederland te halen. Zo komen er sprekers van Industrial Light and Magic en Digital Domain, twee van ’s werelds grootste makers van special effects. Met duizenden bezoekers, een internationale programmering en veel aandacht voor de makers van motion design is Playgrounds Festival uniek in Nederland. Het festivalprogramma bestaat uit filmvertoningen, workshops en presentaties. Er komen sprekers van over de hele wereld en de Playgrounds Awards voor de beste digital motion designs van dit moment worden uitgereikt. Playgrounds is hierdoor hét festival voor digitale creatievelingen, maar ook voor de neutrale bezoeker is het evenement een mooie belevenis.

Op 22 en 23 november 2012 vindt in Tilburg Playgrounds Digital Arts Festival plaats. Twee dagen eerder, op 20 november, wordt er afgetrapt met een programma in Amsterdam onder de naam Playgrounds VS Submarine Channel. Tickets zijn nu al te bestellen.

20 NOVEMBER 2012
Playgrounds VS Submarine Channel
Stadsschouwburg - Amsterdam

22 & 23 NOVEMBER 2012
Playgrounds Digital Arts Festival 2012
013 - Tilburg