Logo Maasdriel in top 3 Brabants Dagblad

Logo Maasdriel in top 3 Brabants Dagblad

Onlangs keurde Brabants Dagblad de logo’s van 31 gemeentes in Brabant. Daarbij kwam het door ons ontworpen logo van Maasdriel als een van de besten uit de bus. “Krachtig in eenvoud en herkenbaar”, luidde het commentaar.

Grafisch docent Maarten Ponjee gaf in Brabants Dagblad zijn mening over de 31 logo’s. Over die van Maasdriel zei hij: “Een sterk logo dat er direct uitspringt. Je weet direct waar het voor staat”. Die kunnen we dus in onze zak steken.

Uitleg over logo
Met het logo - een stevige M - wilden we Maasdriel goed op de kaart zetten. Het blauw staat voor de rivieren (Maas en Waal), het groen voor de land- en tuinbouw in het buitengebied en de natuurgebieden in Maasdriel en het oranje en rood staat voor bouwen in de kernen Velddriel/Kerkdriel en Hedel/Ammerzoden.

Digitale logokaart
De andere logo’s die door grafisch docent Maarten Ponjee goed werden beoordeeld waren die van Tilburg en Oirschot. Het Brabants Dagblad heeft alle gemeentelogo's en de twee promotielogo's, aangevuld met achtergrondinformatie, op een digitale kaart gezet. 

Bron: Brabants Dagblad