Samenwerking met HEYHEYHEY voor STRP-site

Samenwerking met HEYHEYHEY voor STRP-site

Het art & technology STRP Festival was op zoek naar een nieuwe identiteit. Hiervoor werd de hulp van HEYHEYHEY ingeschakeld die op haar beurt de handen ineensloeg met The Cre8ion.Lab. Om erachter te komen hoe de creatieve breinen van HEYHEYHEY werken ondervroeg The Cre8ion.Lab Elske van der Putten van HEYHEYHEY over de nieuwe STRP-website en de samenwerking.

Hoe kwam STRP bij HEYHEYHEY terecht?
“Onze connectie met STRP gaat terug naar de eerste editie van het festival in 2006. HEYHEYHEY heeft STRP altijd een warm hart toegedragen en we waren dan ook blij verrast toen STRP ons benaderde. STRP Festival was op zoek naar een nieuwe aanpak en identiteit maar zag er aan de andere kant tegenop om weer 'opnieuw' te beginnen. Wij bieden aan de ene kant de verdieping die kan leiden tot iets nieuws en zijn aan de andere kant behoorlijk hands-on en daarom in staat om de vertaling naar de uitvoering snel te maken. Wij beperken ons niet tot één enkele discipline omdat wij van mening zijn dat een identiteit niet altijd te vangen is in bijvoorbeeld een puur grafische vertaling. Wat ons betreft gaat ons werk over beleving en de wil om nieuwe wegen te verkennen en daarbij soms risico's te nemen. Hierin passen STRP en HEYHEYHEY goed bij elkaar.”

STRP had behoefte aan een nieuwe identiteit. Wat is het concept achter strp.nl?
“Voor strp.nl wilden we een website maken die aan de ene kant makkelijk navigeert en helder oogt, en aan de andere kant voldoet aan de verwachtingen die een art & technology festival met zich meebrengt. Het belangrijkste doel van deze website is het communiceren van de data, locatie en het programma en daarnaast kaarten verkopen voor het evenement. Maar we wilden ook de bezoeker alvast het festival laten beleven zonder dit op te dringen. De video achter de homepage heeft geen invloed op het gebruik van de site. Je hoeft niets weg te klikken of uit te zitten. De video brengt een bepaalde spanning met zich mee en wekt een verwachting.”

Wat maakt deze website volgens jullie uniek?
“Naast de video achter de homepage waarover we erg te spreken zijn, hebben we gekozen voor een visueel menu. De navigatie is altijd en overal op de website aanwezig en fungeert als een inhoudsopgave zoals dat van een magazine. Verder is er de mogelijkheid om het programma binnen de tien dagen van het festival en de verschillende disciplines te bekijken zodat het voldoet aan de wensen van de bezoeker. Door middel van simpele aan- en uitknoppen kan iedere mogelijke combinatie van dagen en disciplines gemaakt worden en ook weer op elk moment worden aangepast. Het feit alleen al dat dit logisch klinkt, maakt dat wij zeer tevreden zijn over deze functionaliteit. Ook de koppeling naar de verschillende social media die er op detailniveau automatisch voor zorgt dat gerelateerde tweets, video, beeld en audio worden weergegeven, maakt dat dit een STRP-waardige site is geworden.”

Waarom kozen jullie voor een samenwerking met The Cre8ion.Lab?
“Onze wensen zijn vaak gebaseerd op ideeën die niet beperkt zijn door technische mogelijkheden. Wij bedenken wat we willen of wat mogelijk zou moeten zijn en The Cre8ion.Lab gaat hier heel ver in mee. In plaats van ons te vertellen wat er allemaal niet mogelijk is denken zij met ons mee of bieden alternatieven. Wat betreft het zien van een uitdaging in het proberen van nieuwe dingen zitten wij op één lijn met The Cre8ion.Lab en dat maakt dat in de eerste instantie the sky the limit is. En dat is precies hoe we het graag willen.”

http://strp.nl